This 1950’s ranch in the King Elementary School neighborhood of Ann Arbor is looking to change with the times and reflects our clients’ current lifestyle. Just like we transition from one stage of life to another, it helps to have our home reflect those changes and resonate with our current stage. This is our 2nd project with our wonderful clients. We will be remodeling and renovating two bedrooms and 2 bathrooms into one master suite plus a guest bath. Please follow this current work blog to see the changes as they happen.  

May 8, 2017

These are the sketches for the master bath

and these are for the guest bathroom

May 16, 2017

The first thing we did at this project was replace the windows.

The new windows match replacements from our previous project with these clients.

These large, beautiful sliding glass doors frame the view at this oasis of calm inside the city.
The old doors had seals which had broken, and they were cloudy and difficult to operate.

June 6, 2017

Some of the balcony framing is rotten and needs to be replaced.
We are also replacing the railings here to open the views.

These are before pictures of the bathrooms.

The new bathrooms will be brighter and more accessible, perfect for aging-in-place.

June 13, 2017

Our lead carpenter has made quick work of demolishing the rooms and getting them ready for new layouts and finishes. This wall will be the new Master Bathroom vanity cabinets.

Some of these walls hold up the ceiling framing, and they will remain. The rest will go, and be reconfigured to create the Master Bedroom Suite. 

June 21, 2017

This is a before picture of the entry and the stairs to the lower level.

We have removed the wood paneling and wrought iron railings. 
Temporary doors to adjacent spaces help control dust.

This is a view to the basement from the first floor.

Plywood subfloor at both bathrooms had water damage and had to be replaced. 

June 28, 2017

The rough framing for the new room layout is finished. Our carpenter places blocking in the wall now, which will allow him to secure accessories and grab bars more easily in the future.

This photo shows the shower, with a zero-clearance floor.